zondag 8 juli 2012

21. HelpX en Wwoof

bijgewerkt 12-2-2016

Het is prettig om te wonen op een prachtige afgelegen plek in de natuur.
Om het contact met de rest van de wereld te onderhouden en natuurlijk ook omdat het gezellig is en we genieten van de hulp bij al het werk nodigen we ieder jaar een aantal wwoofers en helpxers uit. Dit zijn vrijwilligers die met ons leven en werken. De deal is meestal zo geregeld dat er 5 dagen 5 uur per dag gewerkt wordt in ruil voor goede maaltijden en een goed onderkomen en het geduld / tijd om mensen ook iets te leren als ze dat willen. We hebben tot en met 2017 ongeveer 130 mensen op bezoek gehad in de leeftijd van 1 tot 67 jaar uit Canada, Zuid Korea, Estland, Costa Rica, Amerika, Japan, China, Taiwan, Australië, Letland, Nieuw-Zeeland, Noorwegen, Denemarken, Duitsland, België, Nederland, Spanje, Singapore, Engeland, Mexico en Frankrijk. Voor mij is het een mogelijkheid om kennis te maken met andere culturen, een kans op nieuwe vriendschappen en een mogelijkheid om kennis uit te wisselen en vind het een verrijking van mijn leven. In Frankrijk zijn er al veel hosts maar Nederland en België blijven wat achter.

Helpx werkt wereldwijd vanuit een organisatie, deelnemers hoeven dan ook maar een keer te betalen. Help x heeft verder het voordeel dat er een review-systeem bestaat waardoor slecht functionerende hosts en helpers afvallen.

Wwoof (worldwide opportunities on organic farms) heeft weer vaak een eigen organisatie voor ieder land waarvoor betaald moet worden, dat kan een nadeel zijn als je heel europa doorreist. Via wwoof komen wel meer mensen die gericht zijn op kennis over ecologie, biologisch voedsel produceren, zelfvoorzienend leven en permacultuur.

voor meer informatie; www.wwoof.org/     en  www.helpx.net/

Foto 's zeggen meer dan woorden , een impressie van 2011