vrijdag 25 september 2015

70. Lekkere peper olie.

update 9/11/2020


Vandaag een kruidige peper olie gemaakt.
Vijf soorten mooie pepertjes geoogst en in de lengte een of twee maal doorgesneden het steeltje laten zitten. Vervolgens het zaad en zaadlijsten verwijderd. Het zaad droog ik voor het volgende jaar.

Ik heb de pepertjes samen met een paar takjes verse rozemarijn en tijm enkele minuten geblancheerd, afgegoten en laten drogen op een schone doek. Een gesteriliseerde pot of fles gevuld met olijfolie en de pepertjes en kruiden toegevoegd en afgesloten. De pepertjes varieerden in scherpte en pittigheid van mild tot heel heftig heet allemaal voor het eerst geteeld dus nog geen idee wat het smaakeffect zal zijn.
Daarom de pepertjes in 285 ml potjes verwerkt zodat ik evt nog wat olie kan toevoegen als de smaak te pittig mocht blijken. Tja en nu nog een paar weken wachten en dan de olie zeven en de pepers verwijderen. De olie in de koelkast bewaren en binnen enkele weken gebruiken.

Let op er zijn verschillende artikelen die waarschuwen dat het inleggen van rauwe verse pepers in olie een voedingsbodem kan zijn voor botulisme !!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten