Welkom op mijn blog. Mijn naam is Hans Remmen en ik woon nu 20 jaar in de prachtige Morvan . Dit is een verslag hoe ik stappen zet om zo veel mogelijk zelfvoorzienend te leven, de prachtige natuur te beschermen, biodiversiteit te stimuleren en geniet van het buitenleven.
vrijdag 18 september 2015
68. Kruiden invriezen
Vandaag maar eens de basilicum geoogst het weer wordt kouder en de eerste blaadjes begonnen te verkleuren. Wat een smaak en geur heerlijk om straks in de winter nog even de zomer te kunnen proeven.
De takjes met blad oogst ik en zorg dat de blaadjes schoon en droog zijn. Vervolgens rol ik de verschillende takjes op in bakpapier zodat ze van elkaar gescheiden zijn. Met een touwtje erom gaan ze in een plastic container die goed afgesloten kan worden de vriezer in.
Ik laat de blaadjes heel zodat het aroma niet verloren gaat. Voor gebruik zijn de kruiden in bevroren toestand makkelijk te verkruimelen. Behalve basilicum ga ik op deze manier peterselie, lavas en bieslook invriezen, kruiden die veel aroma verliezen als ze worden gedroogd.
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten