zondag 20 mei 2018

Thee uit de tuin en de natuur


Na het lezen van Manuel du Jardin naturel van Annelore en Susanne Bruns
werd ik geïnspireerd om het bos en de tuin in te gaan om wat basis smaken te verzamelen voor kruidenthee, een eenvoudig melange dit keer zonder exotische ingrediënten als kaneel, steranijs, zoethout, gember of citroen.
De basis ingrediënten voor deze tisanes zijn blad van braam, framboos, brandnetel, aardbei en zwarte bes. Deze basissmaken worden wisselend gecombineerd met bv citroenmelisse, pepermunt, citroenverveine, vlierbloesem of  venkelzaad.

Wat recepten;
50 gram brandnetelblad
30 gram blad van zwarte bes
20 gram pepermuntblad

25 gram blad van aardbei
25 gram frambozenblad
25 gram bramenblad
25 gram lindebloesem

50 gram aardbeiblad
25 gram frambozenblad
25 gram citroenmelisse


50 gram blad van zwarte bes
40 gram brandnetelblad
10 gram venkelzaad


Geen opmerkingen:

Een reactie posten