Welkom op mijn blog. Mijn naam is Hans Remmen en ik woon nu 20 jaar in de prachtige Morvan . Dit is een verslag hoe ik stappen zet om zo veel mogelijk zelfvoorzienend te leven, de prachtige natuur te beschermen, biodiversiteit te stimuleren en geniet van het buitenleven.
zaterdag 7 juli 2018
likeur maken van groene walnoten
In het dorp is van een grote walnotenboom een flinke tak afgebroken, bezweken tijdens een heftige regenbui door het gewicht van heel veel walnoten.
Jammer maar een uitgelezen kans om tussen het oogsten en jammen door weer eens heerlijke likeur te maken van de nog groene walnoten, net voor of na 1 juli is nl de beste tijd om dat te doen.
Deze keer heb ik dit recept gevolgd;
ingrediënten;
1 liter Wodka, brandewijn of wie in Frankrijk is alcool pour fruits.
350 ml witte wijn
30 groene walnoten
400 gram rietsuiker
1/2 vanillepeul doormidden gesneden
6 kruidnagels
2 kaneelstokjes
geraspte schil van een halve biologische sinaasappel
Vul een schone fles of bokaal die je goed kunt afsluiten met de drank
Was de noten en hak ze in 3 of 4 parten, ik gebruik daarvoor een chinees hakmes en het is handig handschoenen te dragen, het sap van de noten maakt je huid hulky groen/ bruin .
Voeg de notenparten met de andere ingrediënten aan de drank toe en schud of roer langdurig zodat de suiker oplost.
Plaats de bokaal/ weckfles afgesloten ongeveer een maand op kamertemperatuur en schud iedere dag even zodat de smaken mooi vrijkomen. Hierna kan de likeur gezeefd worden en terug in de bokaal ongeveer 3 maanden in een kelder of andere koele donkere plek laten rijpen voordat je kunt genieten van deze heerlijke likeur met een uitgesproken smaak.
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten