zondag 2 september 2018

Insectenhotel voor La Manille

 bijgewerkt 26-11-2020

Met de hulp van Johan en Stéphanie hebben we een groot insectenhotel gemaakt van een opzetstuk voor een pallet en dat geplaatst pal op het zuiden in de tuin van La Manille.

In 2020 hebben we het insectenhotel aangepast. In eerste instantie leek het me niet nodig om een achterwand te maken maar het hotel werd niet veel gebruikt en de reden is volgens mij dat de wind vrij spel had omdat het hotel niet tegen een muur bevestigd is maar vrij in de tuin staat.

We hebben de achterkant alsnog dicht gemaakt met houten planken zodat de insecten beter beschermd zijn. Verder hebben we aan de voorzijde fijn gaas bevestigd, door de wind of spechten verdwenen er materialen uit het insectenhotel.

Oh ja nog een grappige waarneming bij het uitvoeren van de verbeteringen op een mooie herfstdag bleken er 3 muurhagedissen verscholen tussen de holle stengels gebruik te maken van het hotel.

Een handige determinatietabel geeft informatie welke insectensoorten het hotel kunnen bezoeken. determinatietabel insectenhotel

 



Geen opmerkingen:

Een reactie posten