zaterdag 26 maart 2016

75. zelf de pH en het voedinggehalte van je grond testen


Bijgewerkt 11-2-2018

Dit schreef ik eerder over een testsetje om het voedingsgehalte in de bodem te testen. Ik ben wat kritischer nu ik in een gespecialiseerd laboratorium een bodemanalyse heb laten uitvoeren en er afwijkende testresultaten naar voren kwamen. Verder moet je denk ik de resultaten van zo n eenvoudige test zien als een grove indicatie zoals bioindicatoren dat ook kunnen zijn. Wie echt wil weten hoe het ervoor staat met de voedselrijkdom de pH en de bodemactiviteit kan toch beter kiezen voor een bodemanalyse uitgevoerd door een laboratorium.

Buiten was het lente vandaag, ik zit helaas met griep binnen maar heb toch nog iets voor de tuin kunnen doen.  Met een testkit van Worth gardening heb ik een grondmonster getest uit de tuin in La Manille.
Eens gekeken naar de belangrijkste voedingszouten  voor de planten ; stikstof N, fosfor P en kali K en ook de zuurgraad gemeten. Alles in orde behalve de stikstofwaarde die wat aan de lage kant is.
De kit kost zo'n  € 26,- en er kan 60 keer getest worden,  Het vraagt niet veel tijd de Engelse handleiding is duidelijk en het resultaat kon goed worden afgelezen in de kleurenreeks.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten